dinsdag 27 oktober 2009

Hulp en steun


Wanneer je als tiener ineens geconfronteerd wordt met een zwangerschap, komt er veel op je af. In een hele korte periode moeten veel beslissingen worden genomen.
Voor elke zwangere vrouw is er de mogelijkheid om deel te nemen aan zwangerschapsbegeleiding. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van gym of yoga. Hiernaast worden er ook tips gegeven kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

In sommige steden in Nederland zijn speciale zwangerschaps- en praatgroepen voor tienermoeders- en vaders. Ook zijn er individuele hulporganisaties. Via stichting Fiom is te zien of dat ook bij jou in de buurt is. (www.fiom.nl) De Fiom biedt hulp bij een aantal specifieke levensvragen; op basis van deze gespecialiseerde psychosociale hulpverlening ontwikkelt zij nieuwe methodieken en preventieactiviteiten opdat cliƫnten zo snel mogelijk (weer) het heft in eigen handen kunnen nemen.
Durf je nog niet zo goed met je verhaal naar buiten te komen, dan is de mogelijkheid om contact op te nemen met lotgenoten op verscheidene fora. Op www.tienermoeders.nl staan allemaal verhalen en oproepen van tienermoeders. Dit is een laagdrempelig middel voor het vinden van hulp en contacten. Zo kun je ontdekken dat je er als tienermoeder zeker niet alleen voor staat.

0 reacties:

Een reactie posten